pondělí 24. září 2012

Kuřecí maso na bylinkách

Dnes je poslední den, který trávím u rodičů a pak se budu muset vzdát božského klidu a odjet zpátky do města. Ani na moji malou kuchyň se netěším, protože ta velká od maminky mi bude vážně chybět. Snad i já se jednou dočkám kuchyně ve které budu moct doslova tancovat u vaření. A tak si vychutnejte recept z hor a od zítřka se budu hlásit zase z městského prostředí.
Co budeme potřebovat?
  •  4 kuřecí prsa
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • špetka soli
  • špetka oregana
  • 1 lžíce hořčice
  • špetka petrželky
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 5 lžic oleje
  • 1 stroužek česneku
Postup:
  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na větší kousky, smícháme je s hořčicí, 2 lžícemi oleje, bylinkami, prolisovaným česnekem a špetkou soli. Necháme alespoň hodinu odležet.
  2. Na pánvi si rozpálíme zbylé 3 lžíce oleje, maso lehce orestujeme, dokud se nezatáhne (asi 3 minutky) a pak podlijeme asi 2 dcl horké vody a vaříme přibližně 10 minut doměkka.
  3. Mouku rozmícháme asi ve 4 lžících vody a vmícháme k masu, kterým zahustíme omáčku. Pak přidáme zakysanou smetanu, kterou důkladně rozmícháme. Necháme 5 minut povařit.
Podle chuti dosolíme a případně opepříme.
Jako příloha se hodí určitě rýže a nějaká zelenina pro oživení barev na talíři.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!