Co budeme potřebovat?
- 1 hrnek teplé vody (ne horké)
- 2 lžičky instantního droždí
- 2 a půl hrníčku hladké mouky + na podsypání
- špetka soli
- 1 - 2 lžičky olivového oleje
- V míse si smícháme vodu a droždí a necháme asi 5 minut odležet, aby vzešel kvásek.
- Pak přimícháme 2 a půl hrnečku mouky, sůl, olivový olej a začneme vypracovávat těsto.
- Těsto si přendáme na pomoučenou pracovní plochu a vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Pokud je potřeba, přisypte trochu mouky, ale raději méně než více, pak jsou chleby moc moučné a nedobré.
- Vezmeme si druhou misku, kterou si lehce vymažeme olejem, dáme do ní těsto, lehce posypeme moukou, přikryjeme utěrkou nebo potravinářskou folií a necháme alespoň hodinu kynout. Kdo vydrží, nechá kynout až dvě hodiny, což doporučuji.
- Po vykynutí těsta si jej rozdělíme asi na 8 kousků, které buďto vyválíme, nebo rukou vypracujeme placky o průměru 15 - 20 cm a tloušťce asi 0,5 cm.
- Troubu si předehřejeme na 220°C a pak na plechu pečeme jednotlivé placky přibližně po dobu 5 minut. Pita chleba se začne nafukovat a je hotový až se nafoukne jakoby balonek.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!