Musím se přiznat, že tohle jídlo jsem v plánu vůbec neměla. Ale omylem jsem místo plátků masa rozmrazila hovězí kousky a tak jsem přemýšlela co uvařit. Klasický guláš nepřipadal v úvahu, ale přece jen jsem maso upravila na podobný způsob, protože ve finále mi tak chutná nejvíce.
Co budeme potřebovat?- hovězí maso nakrájené na kousky
- 1 lžička pálivé červené mleté papriky
- 1 lžička majoránky
- 1 malá cibule
- 2 lžíce sádla
- 1 lžíce rajského protlaku
- sůl
- pepř
- 1 krajíc chleba
- V hrnci si rozpálíme sádlo, na kterém necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Pak přidáme maso, mletou papriku, majoránku, špetku soli a pepře a maso necháme za stálého míchání zatáhnout.
- Proces smažení masa musí být rychlý - maximálně 1 - 2 minuty, aby nám paprika nezhořkla.
- Pak zalijeme maso asi litrem vody a necháme na mírném plameni vařit pod pokličkou, dokud není měkké. Mě to trvalo asi hodinu a půl. Nakonec zvýšíme plamen, aby se omáčka ještě zredukovala, přidáme protlak na kousky natrhaný krajích chleba a vaříme ještě asi půl hodiny za občasného míchání, dokud se nám chleba úplně nerozpustí a lehce nezahustí omáčku.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!