úterý 10. dubna 2012

Zeleninové špízy s masem

Když nevíte, čím rychlím a přitom hezky vypadajícím pohostit návštěvu, udělejte špízy. Jednoduché jídlo, které vypadá na talíři efektivně uspokojí jak chuť tak také zrak.

Co budeme potřebovat?
  • 500g vepřového plecka
  • 1 lilek
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 cibule
  • koření adamova žebra (lze koupit v obchodě s kořením)
  • špetka soli
  • 2 lžíce olivového oleje
Postup:
Vepřovou plec si nakrájíme na kostičky, cibuli na na čtvrtky, papriky na obdelníčky a lilek na kostky. Postupně všechny ingredience napichujeme střídavě na špízové jehle, které položíme na plech, posypeme kořením a pokapeme olivovým olejem a podlijeme 1dcl vody. Dáme péct na 160°C na 35 - 45 minut a ke konci mírně posolíme.

Špízy jsou výborné s rýží.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!