Hodně, hodně nezdravé, ale tak výborné, rychlé a jednoduché.
Co budeme potřebovat?
- 1 želatina
- 25dkg šunkového salámu
- 1 vejce na tvrdo
- cherry rajčátka
- 500g pařížského salátu
- 1 kostka masoxu
Postup:
1. Do 400-500ml vody přidáme kostku masoxu a přivedeme k varu. Poté
vypneme a vsypeme 1 sáček želatiny a rozmícháme. Želatinu necháme
mírně vychladnout a mezi tím si vyložíme formu igelitovým sáčkem či fólií.
2. Na dno nádoby nalijeme želatinu, přibližně 1 cm a dáme ztuhnout. Mezitím
si uvaříme vejce natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
3. Na ztuhlou želatinu poklademe kolečka vejce, cherry rajčátka rozkrojená
na půlky. Tuto vrstvu poklademe šunkovým salámem a poté navršíme
pařížský salát. Nakonec opět přikryjeme vrstvou salámu a zalijeme
želatinou. Takto připravenou formu dáme nejlépe na noc do lednice, aby
aspik pořádně ztuhl.
Hotový aspik podávejte s čerstvým pečivem.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!