Dnes vám přináším recept na výbornou hráškovou polévku, která zasytí, takže ji můžete klidně podávat k večeři.
Co budeme potřebovat?
- 5 lžiček olivového oleje
- 1 středně velká cibule najemno nasekaná
- 1 stroužek česneku prolisovaný
- 400ml kuřecího vývaru
- 450g mraženého hrášku
- sůl
- pepř
Postup:
Ve středně velkém hrci si rozehřejeme olej, přidáme cibuli, česnek a za stálého míchání opékáme přibližně 3 - 4 minuty. Pak přilijeme vývar, přivedeme k varu a přisypeme hrášek. Takto vaříme dalších 5 - 6 minut. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme a opepříme dle chuti. Pokud se vám zdá moc hustá, klidně ji nařeďte trochou vody.
Polévku podávajte s opečenými chlebovými krutony a lehce posypanou sýrem typu parmazán.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!