pátek 13. dubna 2012

Čočka na kyselo

Čočka na kyselo je rychlé, jednoduché a přitom výborné a výživné jídlo. Můžete si ji dát jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo.

Co budeme potřebovat?
  •  500g čočky
  • 1 cibule
  • ocet
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2-3 lžíce sádla na jíšku + 2 lžíce sádla na cibulku
Postup: 
  1. Čočku si probereme a dáme namočit nejlépe přes noc. Minimálně ale aspoň na 3 hodiny. Pak čočku scedíme, propereme a vložíme do hrnce. Zalijeme asi 1 l vody a vaříme dokud není měkká. 
  1. Než se nám čočka uvaří, tak si na sádle osmažíme dozlatova cibuli, kterou jsme si nakrájeli na menší kousky.  Osmaženou cibulku si dáme do mističky.
  1. Na pánvi si pak ze sádla a hladké mouky uděláme jíšku. Když máme čočku měkkou, tak přebytečnou vodu odlijeme a čočku zahustíme jíškou. Ochutíme solí, pepřem a octem.
Hotovou čočku podáváme posypanou osmaženou cibulkou a můžete ji podávat s chlebem, volským okem, vejcem na tvrdo, kyselou okurkou nebo osmaženým párkem. Fantazii se meze nekladou a záleží zcela na vaši chuti.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!