Čočka na kyselo je rychlé, jednoduché a přitom výborné a výživné jídlo. Můžete si ji dát jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo.
Co budeme potřebovat?
- 500g čočky
- 1 cibule
- ocet
- sůl
- pepř
- 3 lžíce hladké mouky
- 2-3 lžíce sádla na jíšku + 2 lžíce sádla na cibulku
Postup:
- Čočku si probereme a dáme namočit nejlépe přes noc. Minimálně ale aspoň na 3 hodiny. Pak čočku scedíme, propereme a vložíme do hrnce. Zalijeme asi 1 l vody a vaříme dokud není měkká.
- Než se nám čočka uvaří, tak si na sádle osmažíme dozlatova cibuli, kterou jsme si nakrájeli na menší kousky. Osmaženou cibulku si dáme do mističky.
- Na pánvi si pak ze sádla a hladké mouky uděláme jíšku. Když máme čočku měkkou, tak přebytečnou vodu odlijeme a čočku zahustíme jíškou. Ochutíme solí, pepřem a octem.
Hotovou čočku podáváme posypanou osmaženou cibulkou a můžete ji podávat s chlebem, volským okem, vejcem na tvrdo, kyselou okurkou nebo osmaženým párkem. Fantazii se meze nekladou a záleží zcela na vaši chuti.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!