Pizza je další oblíbené jídlo u nás doma. A protože jsem měla doma hodně zeleniny, tak jsem udělala vegetariánskou. Přítel by byl radši, kdyby tam byl i kus masa, ale tentokrát měl smůlu :-)
Co budeme potřebovat?
těsto:
- 300g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžička instantního droždí
- 1 lžíce olivového oleje
- 200ml teplé vody
rajčatová omáčka:
- 100ml rajčatového pyré (protlaku)
- hrst čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené
- 1 stroužek prolisovaného česnek
- sůl
- pepř
na ozdobu:
- mozzarella nakrájená na plátky
- nasekaná petržel
- 1 plechovka krájených žampionů
- černé olivy nakrájené na půlky
- 2 rajčata
- 3 stroužky česneku nakrájené na plátky
Postup:
1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a droždí.
Do důlku uprostřed nalijeme teplou vodu a olivový olej.
Mícháme vařečkou tak dlouho dokud se nám těsto z větší části nespojí.
Pak si jej vysypeme na pomoučený vál a hněteme v rukou, dokud nemáme
krásně hotové těsto. Na chvíli necháme kynout pod utěrkou.
2. Po přípravě omáčky si znovu prohněteme těsto a uděláme z něj dva
bochánky. Na pomoučeném válu je rozválíme na dvě hodně tenké pláty,
které položíme na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 240°C
a do nejvyššího patra dáme rošt. Rubem lžíce rozetřeme na placku
omáčku, poklademe rajčaty nakrájenými na měsíčky, olivami, žampiony bez
nálevu, mozzarellou a posypeme petrželkou a plátky česneku.
3. Pizzu pečeme přibližně 10minut.
Pizza je krásně křupavá a výborná. Doufám, že i vy si pochutnáte.
Petra
❤️
OdpovědětVymazat