Velikonoce jsou svátky jara a tak bychom si měli dopřát něco slavnostnějšího. My zvolili oblíbenou kačenu, na kterou vám přináším jednoduchý recept. Také bych chtěla všem popřát KRÁSNÉ VELIKONOCE!
Co budeme potřebovat?
kačena:
- 1 kačena
- sůl
- kmín
- 2 jablka zbavená jadřince a nakrájená na měsíčky
- červené zelí
- 2 bobkové listy
- 3 kuličky nového koření
- cukr
- 1 cibule
- 10dkg špeku
- 1kg uvařených a vychladlých brambor ve slupce
- 300g hrubé mouky
- 100g škrobu
- 3 vejce
- sůl
Postup:
Kačena:
Kačenu si naporcujeme, osolíme z obou stran, položíme na plech a posypeme kmínem. Nakonec posypeme jablky, podlijeme vodou a dáme péct na 160°C přibližně na 2,5 - 3 hodiny. Během pečení kačenu podléváme a na posledních asi 20 minut přikryjeme alobalem, aby nebyla vysušená.
Zelí:
Zelí vložíme do hrnce, přilijeme trochu vody, přidáme bobkový list a nové koření a dle chuti osladíme cukrem. Takto připravené zelí vaříme do změknutí pod pokličkou. Než nám zelí změkne, na pánvi si osmažíme na drobno nakrájenou cibulku a špek nakrájený na kostičky. Na konci přidáme špek a cibulku do zelí a promícháme.
Knedlíky:
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla. Přidáme k nim mouku, škrob, vejce, špetku soli a vypracujeme měkčí těsto z kterého vytvoříme přibližně 4 knedlíky. Připravené knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě, a to po dobu 20 - 25 minut. Knedlíky poté nakrájíme nití na kolečka.
Pevně věřím, že se vám jídlo povede, protože recept je opravdu jednoduchý.
Přeji vám dobrou sváteční chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!