pondělí 23. dubna 2012

Dušená mrkev s vepřovým masem

Ačkoli moje drahá polovička tohle jídlo vůbec nemusí, tak si prosadím aspoň dvakrát do roka, že si prostě dušenou mrkev uvaříme, protože já ji zbožňuji. Doufám, že bude stejně chutnat i vám.

Co budeme potřebovat?
 mrkev
  • 1 ks cibule
  • 1 špetka mletého pepře
  • 700g mrkve
  • 40g másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 hovězí bujon
  • 500ml voda
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 špetka kmínu
  • ½ lžičky kari
 vepřové maso
  • 0,5 - 1 kg vepřového masa (dle jedlíků)
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 3 lžíce olej
  • voda
Postup:
Mrkev
1.      Ve větším hrnci si na másle necháme zpěnit a trošku změknout nadrobno pokrájenou cibuli. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku.

2.      Postupně přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a s jíškou dobře promícháváme, aby nevznikly hrudky. Zalijeme vodou a počkáme, až se voda začne v hrnci vařit. Přihodíme bujon, kari, kmín a přisolíme.

3.      Necháme dusit pod pokličkou, dokud mrkev nezměkne (aspoň 20 minut). Během dušení občas promícháme, aby se mrkev  nepřipálila. Nakonec můžete mrkev ještě dochutit citrónovou šťávou či cukrem dle požadované chuti.


Vepřové maso

  1. Maso si nakrájíme na větší kostičky, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Polijeme olejem a podlijeme asi 1dcl vody a dáme péct na 160°C na 45 – 60 minut.


Dušenou mrkev podáváme s vepřovým masem a brambory.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!