Taky máte rádi plněné kapsy nebo rolády a pak jste překvapeni co za dobroty se v nich ukrývá? Tak tady máte nápad na jednu z nich.
Co budeme potřebovat?
- vepřové plátky (silné asi 2 cm)
- rajčata
- bílá paprika
- balkánský sýr
- sůl
- pepř
- olej
Postup:
- Pomocí nože s opravdu ostrou špičkou si opatrně v plátcích masa vytvoříme kapsy a maso z obou stran osolíme a opepříme.
- Pak si nakrájíme zeleninu a sýr na malé kousky a promícháme. Touhle směsí naplníme kapsy a uzavřeme pomoci párátek, aby nám směs nevypadla.
- Na pánvičce si rozpálíme olej a maso opékáme z každé strany přibližně 10 minut, dokud se krásně celé nezatáhne.
- Pak si maso i s výpekem přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy a dáme péct do trouby na 150°C asi tak na 45 minut, aby se maso krásně propeklo. Aby byly kapsy měkké, podléváme během pečení vzniklou šťávou.
Balkánskou kapsu podávejte nejlépe s rýží přelitou vzniklou šťávou, která se uvolnila při pečení masa.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!