Pokaždé když jdeme do obchodu loudí po mě moje drahá polovička abych mu koupila ty předražené koblížky které stejně na druhý den nejsou tolik dobré. A tak jsem hledala a hledala až jsem našla tenhle recept na domácí jablečné koblížky. No a protože sklidily úspěch tak se vámi o recept dělím.
Co budeme potřebovat?
- 2 lžičky sušeného droždí
- 125 ml vlažného mléka
- 3 lžíce krupicové cukru + torchu na obalení koblížků
- 50g rozpuštěného másla
- 335g hladké mouky
- 2 vejce
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička mleté skořice
- 2 zelené nakrájená jablka
- olej na smažení
Do velké mísy vložíme droždí, 1 a půl lžíce vlažné vody, mléko a lžíci krupicového cukru a dáme na 10 minut na teplé místo, aby vzešel kvásek. Pak přidáme máslo, mouku, vajíčka a lžíci krupicového cukru. Vše promícháme vařečkou do lepivé těsta, které přendáme na pomoučený vál a uhněteme do hladka. Poté ho vložíme do vymazané mísy, přetáhneme potravinářskou fólií a dáme na teplé místo kynout na 45minut.
Poslední lžíci cukru smícháme s citronovou šťávou, skořicí a pokrájenými jablky. Těsto vyklopíme na vál a prohněteme ho asi po dobu 5 minut. Pak jej rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na 1 cm silné pláty. První plát rovnoměrně poklademe jablky a přiklopíme druhým plátem. Skleničkou o průměru cca 9 centimetrů vykrajujeme kolečka. Vyjde to asi na 7 - 8 kousků, které dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 30 minut kynout.
Nakonec koblížky smažíme ve větší vrstvě oleje z obou stran dozlatova a necháme okapat na ubrousku a ve finále obalíme v cukru.
Koblížky byly tak dobré, že na mě zbyl jen jeden. Až na tu dobu kynutí a občasný boj s vypadávajícími jablky to nebylo nic složitého, takže myslím, že se stanou pravidelnou součástí našeho kafíčkování.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!