Co budeme potřebovat? (pro 2 osoby)
- 6 koleček cukety
- 2 kapie
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 tortily
- 1 chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje + 1 lžíci na zeleninu
- 300g vepřového masa
- 1 gurmánský bujón hovězí (takový ten gelový kalíšek)
- 1dcl vody
- kari koření
- sůl
- pepř
- 1 lžička solamylu
- Každý vepřový plátek z jedné strany osolíme a posypeme kari kořením a z druhé strany opepříme a posypeme kari kořením.
- Na pánvi si rozpálíme olej a plátky restujeme z každé strany asi 3 minuty. Pak maso vyndáme a necháme chvíli odpočinout.
- Mezi tím si nakrájíme na drobno chilli papričku, česnek a oboje orestujeme na výpeku v pánvi. Pak přidáme bujón, 1 dcl vody a bujón necháme rozpustit. Trochu omáčky si do mističky a rozmícháme v ni solamyl. Směs vrátíme zpátky do pánve a omáčku krátce prohřejeme.
- Nakonec přidáme zpátky maso nakrájené na nudličky a necháme ještě asi 10 minut podusit pod pánvičkou.
- Mezi tím si dáme na plech vyložený pečícím papírem kolečka cukety a kapii překrojenou na půl a zbavenou semínek. Lehce osolíme a pokapeme olejem. Pečeme při 180°C - 200°C přibližně 8 minut a pak zeleninu otočíme a ještě 8 minut pečeme. Papriky mohou zčernat, ale nebojte nejsou spálené.
Jídlo podáváme s ohřátou torilou, kterou jsem si pro lepší manipulaci rozkrojila na čtvrtiny. Nezapomeňte ozdobit zakysanou smetanou, která jídlo osvěží a zjemní. Nedokážu si to bez zakysané smetany představit, protože se k tomu náramně hodí.
Tak doufám, že si pochutnáte.
Krásný den
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!