Co budeme potřebovat?
- vepřový bok bez kosti
- špetka soli
- špetka grilovacího koření
- špetka kmínu
- 2 dcl vody
- petržel
- Horní vrstvu sádla s "kůží" (tu tvrdou kůži by měl odstranit řezník a vy byste ji tedy již neměli na masu mít) vepřového boku seřízneme. Vrstva by měla mít asi 1 cm, aby vám na samotném bůčku taky něco zbylo. Tento kousek si schovejte na škvarky, které budeme připravovat zítra. Náčrt vidíte na obrázku dole.
- Bůček vložíme do pekáčku a vrchní vrstvu nakrojíme tak, aby nám vznikla mřížka.
- Posypeme solí, grilovacím kořením, kmínem a petrželkou. Podlijeme vodou a dáme péct na 180°C asi na 90 - 120 minut. Záleží jak moc máte rádi bůček upečený. My ho máme rádi trošku škvařený, takže ho necháváme ty 2 hodinky.
- Během pečení maso poléváme výpekem.
via/ tento obrázek jsem si vypůjčila, protože jsme včera odkrajování nestihli nafotit. To co je pod zelenou čárou jsme odkrojili a použili na škvarky, zbytek použijete v tomto receptu |
Bůček můžete podávat s bramborami nebo s chlebem stejně jako my. Tato lahůdka je výborná také jako chuťovka při táborákových akcích, nebo když potřebujete promastit žaludek během večera s přáteli a dobrým pitím.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!