Co budeme potřebovat?
- 1 malá cibule
- 4 lžičky mleté sladké papriky
- 1 gurmánský bujón hovězí (takové žele v kalíšku)
- 2 kuřecí prsa
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžíce sádla
- V hrnci si rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme červenou papriku a necháme zpěnit. Jakmile nasypeme papriku musíme neustále míchat, nebo nám zhořkne a to je špatně.
- Když paprika zpění, přidáme kuřecí prsa a promícháme, aby se nám krásně v paprice obalila.
- Pak přilijeme asi 1 litr vody a přidáme bujón.
- Pod pokličkou vaříme maso dokud není měkké.
- Pak maso vytáhneme a do omáčky vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme si rozšlehali mouku.
- Pokud omáčku pořádně promícháte, hrudky mít nebudete. Necháme provařit, aby omáčka zhoustla. Jestli se vám omáčka zdá málo hustá tak do ni přimíchejte ještě jíšku z mouky a sádla (olej nedávejte, aby se vám nenarušila chuť sádla na kterém jste smažili cibuli).
- Do hotové omáčky přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a krátce povaříme.
Pokud byste chtěli, můžete si omáčku přecedit, abyste v ní neměli cibuli. Mě samotné tam nevadí.
Kuře na paprice mám nejraději s kolínky ale kdo by měl chuť na knedlík, klidně si jej dopřejte.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!