Co budeme potřebovat?
buchta:
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 kelímek cukru moučka
- 1 a půl kelímku polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- ovoce dle chuti
- 40g másla
- 40g cukru moučka
- 100g polohrubé mouky
- V míse vyšleháme vejce s cukrem do žluté pěny. Pak přimícháme jogurt, prášek do pečiva a mouku.
- Směs nalijeme na plech nebo do koláčové formy. Můžete si ji vyložit pečícím papírem.
- Poklademe ovocem a dáme péct na 180°C asi na 5 minut.
- Mezi tím si na pánvi rozpustíme máslo s cukrem a přisypeme mouku až se nám začne směs drolit. Kdo chce, může drobenku vytvořit klasicky, že ingredience prohněte a promíchá rukou v míse.
- Hotovou drobenku nasypeme na buchtu a pečeme ještě asi 5 - 10 minut.
- To, že je buchta upečená poznáte opět tak, že zapíchnete dřevěnou špejli a ta po vytáhnutí na omak nelepí.
Pokud byste chtěli, můžete si drobenku zredukovat na poloviční dávku. Já ji mám ale hrozně ráda, tak ji dávám hodně :-)
No a protože mi zbyl ještě kousek buchty ze včerejška, tak si jdu udělat ledovou kávu, na kterou máte recept tady a jdu si vychutnat tuhle dobrotu.
Mějte krásný den
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!