úterý 21. srpna 2012

Mušličky s vinnou omáčkou

Ani dnešní den se neobešel bez vysokých teplot. Ale protože jsme dnes měli doma opravdu hlad, musela jsem se překonat a uvařit teplé jídlo, ačkoli to bylo opravdu náročné a hned po uvaření jsem musela jít do sprchy, abych se ochladila. Nicméně oběd za to stál, protože jsme si pochutnali.


Co budeme potřebovat?
  • 250g vepřového mletého masa
  • 1 balení těstovin mušliček
  • 2 lžíce nasekaného libečku
  • 2dcl červeného vína
  • 1 mrkev
  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 2 rajčata
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 1 lžíce sádla
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
Postup: 
  1. Na pánvi si rozpustíme sádlo, na kterém necháme zesklovatět cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Poté přidáme na kousky nakrájené rajčata, mrkev, zalijeme červeným vínem a dusíme pod pokličkou dokud mrkev nezměkne. 
  2. Nakonec přidáme prolisovaný česnek, libeček a protlak. Asi 5 minut povaříme, aby se omáčka zredukovala.
  3. Nyní si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. 
  4. Uvařené těstoviny promícháme se vzniklou omáčkou.
Těstoviny servírujeme posypané strouhaným sýrem dle chuti a případně ozdobené čerstvým libečkem. Doufám, že si pochutnáte. Kromě soli a pepře nepoužívám záměrně žádné jiné koření, protože libeček svou specifickou chutí udělá své.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!