taky máte rádi nanuk Míša? Já jej zbožňuji. A o to víc jsem byla ráda, když se mi podařilo na internetu u skvělé Cataliny najít recept na Míša řezy, který je podle mě nejlepší! Dovolila jsem si ho půjčit na svůj blog a zprostředkovat ho i vám, mým čtenářům, abyste si tuto dobrotu mohli upéct. Musím říct, že ještě včera večer jsem v 11 hodin naběhla do ledničky na malý kousek, protože jsem prostě neodolala.
Co budeme potřebovat?
těsto:
- 6 vajec
- špetka soli
- 125g cukr krupice
- 2 lžíce oleje
- 30g kvalitní kakao na pečení
- 90g prosátá polohrubá mouka
- 6g kypřící prášek (většinou odpovídá půl sáčku)
- 500g plnotučný měkký tvaroh ve vaničce
- 250g změklé máslo
- 200g cukr moučka
- 160g kvalitní hořká čokoláda
- 80g 100% rostlinný tuk
Korpus:
- Do jedné větší mísy si dáme žloutky a do druhé bílky. Troubu si předehřejeme na 180°C.
- Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
- Ke žloutkům přidáme cukr a ušleháme do žluté pěny - asi 3 - 5 minut.
- V menší misce si smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva.
- Ke žloutkům postupně přidáváme po částech a střídavě bílkový sníh a mouku. Vše důkladně promícháme a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme při 180°C asi 10 minut. Upečený korpus poznáte tak, že zapíchnete dřevěnou špejli, která po vytáhnutí na omak nelepí. Korpus pak necháme důkladně vychladnout.
Krém a poleva
- Než nám korpus vystydne, tak si v míse ušleháme změklé máslo s moučkovým cukrem a nakonec přimícháme i tvaroh. Měl by vzniknout hladký krém, který naneseme na studený korpus a poté vložíme do ledničky aspoň na 30 minut, aby krém zatuhl.
- Nakonec si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem a polevu nalijeme na tvarohový krém a rozetřeme. Pracujeme rychle, aby se nám krém s čokoládou nepromíchal.
- Míša řezy dáme na 3 minutky zatuhnout do lednice. Pak vytáhneme, nakrájíme na jednotlivé kousky (to proto, aby nám při úplném zatuhnutí křupavá čokoládová poleva nepraskala) a opět dáme tuhnout.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!