Co budeme potřebovat?
těsto:
- 140g změklého másla
- 140g cukru moučka
- 4 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 220g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 dcl vlažného mléka
- 4 bílky
- 150g cukru moučka
- 2 zelené jablka
- Máslo, cukry a žloutky vyšleháme. Pak přidáme mléko, mouku a prášek do pečiva.
- Těsto dáme na vymazaný plech nebo plech vyloženým pečícím papírem a poklademe ovocem.
- Pečeme při 160°C asi 15 minut.
- Mezi tím si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a pak přišleháme cukr.
- Sníh navršíme na buchtu a ještě 10 minut pečeme.
Hotovou buchtu mám ráda ještě za tepla kvůli sněhu.
Popravdě jsem schopna sníh z buchty sníst samotný na posezení :-)
Doufám, že vám tato dobrota vynahradí opoždění dnešního příspěvku.
Petra
Vypadá to moc dobře, honí mě mlsná, asi vyzkouším :)
OdpovědětVymazatByla výborná a teď když tak na ni koukám, asi ji upeču zítra znova :-))
VymazatPovedla se, je fantastická, už to tady testuju, ještě teplé, je opravdu výborná... no a ten sníh, opravdu návykové... :)
VymazatTak to mám velkou radost že se povedla a že tak chutná! I já na ni chodím ještě za tepla a hlavně na ten sníh :-D
VymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat