pátek 24. srpna 2012

Jablečná buchta

Dnešní recept je trochu pozdě, protože jsem se celý den zabývala dolaďováním svatebních příprav pro mou kamarádku. A protože jsem si v deset hodin večer vzpomněla, že jsem ještě dnes nezveřejnila recept, utíkala jsem rychle upéct tuhle buchtu. Proto se taky omlouvám za špatné světlo fotek. Zítra dodám ještě jednu lepší. Upéct buchtu takhle večer mi problém nedělalo, aspoň mám hotovo na zítra. Jen jsem se trochu bála aby na mě nepřiběhli sousedi kvůli mixéru :-) Ale prošlo to.


Co budeme potřebovat?
těsto:
  • 140g změklého másla
  • 140g cukru moučka
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 220g polohrubé mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 dcl vlažného mléka
sníh:
  • 4 bílky
  • 150g cukru moučka
  • 2 zelené jablka
Postup:
  1. Máslo, cukry a žloutky vyšleháme. Pak přidáme mléko, mouku a prášek do pečiva.
  2. Těsto dáme na vymazaný plech nebo plech vyloženým pečícím papírem a poklademe ovocem.
  3. Pečeme při 160°C asi 15 minut.
  4. Mezi tím si vyšleháme bílky do tuhého sněhu a pak přišleháme cukr.
  5. Sníh navršíme na buchtu a ještě 10 minut pečeme.

Hotovou buchtu mám ráda ještě za tepla kvůli sněhu.
Popravdě jsem schopna sníh z buchty sníst samotný na posezení :-)
Doufám, že vám tato dobrota vynahradí opoždění dnešního příspěvku.
Petra

5 komentářů:

  1. Vypadá to moc dobře, honí mě mlsná, asi vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla výborná a teď když tak na ni koukám, asi ji upeču zítra znova :-))

      Vymazat
    2. Povedla se, je fantastická, už to tady testuju, ještě teplé, je opravdu výborná... no a ten sníh, opravdu návykové... :)

      Vymazat
    3. Tak to mám velkou radost že se povedla a že tak chutná! I já na ni chodím ještě za tepla a hlavně na ten sníh :-D

      Vymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!