neděle 26. srpna 2012

Kuřecí v alobalu

Název receptu je trošku zvláštní, ale nevěděla jsem, jak jinak a lépe jej nazvat. V podstatě jde o to, že ingredience se dají do alobalu a dá se to péct. Musím říct, že maso bylo šťavnaté a to mám ráda. Taky každopádně použijte sádlo, které dodá specifickou chuť. Je fajn uvařit a přitom si nezašpinit žádné nádobí kromě nože a krájecího prkénka :-)



Co budeme potřebovat? (pro 2 osoby)
  •  2 kuřecí prsa
  • 6 malých brambor
  • 1 velká cibule
  • tymián
  • grilovací koření
  • sádlo
Postup:
  1. Brambory si oškrábeme a vcelku si je předvaříme do poloměkka v osolené vodě.
  2. Kuřecí maso si rozřízneme podélně, aby nám vznikly z každého prsa dva plátky, které z obou stran lehce posypeme grilovacím kořením.
  3. Cibuli nakrájíme na kolečka.
  4. Utrhneme si 2 kousky alobalu 30x20cm a doprostřed každého dáme 3 nakrájené brambory na kolečka a na to cibuli. Posypeme tymiánem a položíme nakonec maso, na které dáme kousek sádla.
  5. Takto připravné ingredience zabalíme do alobalu.
  6. Doporučuji pak hotový balíček zabalit ještě do jednoho kousku alobalu aby vám nevytekla šťáva.
  7. Takto připravené balíčky pečeme při 180°C 60 minut.

Miluji to, jak se chutě promíchají a jak kuřecí maso není vysušené.
Pochutnejte si taky!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!