dnes mám pro vás připravený recept na zvěřinu, a to konkrétně na divočáka. Pokud máte známého myslivce, který se rád podělí, tak máte stejně jako já vyhráno a nemusíte maso shánět. Ještě lépe na tom budou ti, kteří mají myslivce doma. Já osobně zvěřinu zbožňuji, a to na jakýkoli způsob, pokud je dobře upravena. Občas se musí vařit déle, aby bylo maso krásně měkké, ale za to čekání ten výsledek pak stojí.
Co budeme potřebovat? (pro 2 osoby)
- 200g kančího masa
- 4 lžíce rostlinného oleje
- jalovec
- tymián
- bobkový list
- nové koření
- 10g másla
- 1dcl červeného vína
- 1 malá cibule
- 4 plátky anglické slaniny
- sůl
- pepř
- Maso nakrájíme na kostky asi 1x1cm. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.
- V hrnci si rozpálíme olej a dozlatova na něm osmažíme cibulku. Pak přidáme maso a necháme zatáhnout.
- Přidáme 6 kuliček jalovce, 4 kuličky nového koření, 1 lžičku tymiánu, 3 bobkové listy, špetku soli, 4 kuličky pepře a zalijeme vínem a 3dcl vody. Maso dusíme do měkka.
- Když máme maso uvařené tak jej vyndáme, omáčku přecedíme, abychom se zbavili koření, zredukujeme ji a pak ji rozmixujeme s máslem.
Maso podáváme přelité omáčkou. Jako přílohu doporučuji bramborovou kaši.
A pokud vám zbylo červené víno, tak si nalijte skleničku :-)
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!