sobota 11. srpna 2012

Párečkové rohlíčky

Poslední dobou jsem si moc oblíbila pokrmy z listového těsta, a to už jen z toho důvodu, že i kupované je chutné a v jeho přípravě se ve fantazii meze nekladou. U návštěv chuťovky vždycky sklidí úspěch a to nejen díky dobré chuti, ale také, že zasytí.
A tak vám dnes přináším další tip na úpravu listového těsta.



Co budeme potřebovat?
  • 1 balení listového těsta
  • mouka na podsypání
  • 5 nožiček vídeňských párků
  • malá plechovka konzervy
  • tvrdý sýr
  • malý rajčatový protlak
  • sušená bazalka
  • rozšlehané vejce
Postup:
  1. Listové těsto si na pomoučeném vále rozválíme a vykrojíme z něj trojúhelníky. 
  2. Každý trojúhelníček potřeme protlakem, posypeme bazalkou a naproti špičky trojúhelníku dáme kousek párku, trochu kukuřice a kousek sýra.
  3. Takto připravené těsto zabalíme a to tak, že jako poslední se namotává špička. Když začnete trojúhelníček balit, tak si okraje na začátku zahněte dovnitř, aby vám náplň během pečení nevytekla.
  4. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem.
  5. Pečeme při 200°C asi 15 minut.

Doufám, že vám tento nápad ulehčí přemýšlení nad tím, čím příště pohostit návštěvu.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!