Máte rádi kuřecí křidýlka? Co si je zkusit upravit trochu netradičně? Nebojte, nezbláznila jsem se a při sestavování receptu jsem opravdu nepožila žádný alkohol, prostě jsem jen dostala chuť na maso se sladkým podtónem a nenapadlo mě nic lepšího, než využít marmeládu, kterou jsem našla v lednici.
Co budeme potřebovat?
- 0,5 - 1kg kg kuřecích křidýlek
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 1 šálek pomerančové marmelády
- 1/4 šálku sojové omáčky
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 lžičky sladké chilli omáčky
- 1 stroužek prolisovaného česneku
Postup:
- Křidýlka omyjeme, osušíme, důkladně osolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem.
- Pak je dáme péct do trouby do křupava - asi 180° na 60 minut.
- Zatímco se křídla pečou, tak si připravíme pomerančovou glazuru.
- V pánvi při nízké teplotě smícháme marmeládu, sojovou omáčku, cukr, chilli omáčku a česnek. Mícháme do hladké hmoty. Podle vlastní chuti si můžete omáčku dochutit přidáním cukru, sojové nebo chilli omáčky. Pak plotýnku vypneme a pánvičku přikryjeme, aby nám omáčka nevystydla.
- Nakonec křidýlka smícháme s pomerančovou omáčkou.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!