Rybu máme doma rádi, často připravujeme pstruha, občas kapra a tentokrát padla volba na lososa. Maso se rozpadalo, vůně se rozprostírala po celém bytě a bříško bylo po jídle spokojené.
Co budeme potřebovat?
Co budeme potřebovat?
- filet lososa
- citrón
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- koření na ryby
- sůl
Postup:
- Lososa si očistíme, opláchneme, osušíme a posypeme špetkou solí a špetkou koření na ryby ze všech stran.
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej.
- Vložíme na něj filet. Nejdříve kůží dolů. Smažíme asi 4 minuty.
- Poté otočíme a z druhé strany smažíme asi 3 minuty, aby se maso zatáhlo.
- Losos se začne malinko rozpadat a tím poznáte že je hotový.
- Nakonec přidáme kousek másla pro zjemnění a vytvoření přelivu.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!