úterý 13. listopadu 2012

Pečené vepřové koleno

Dnešní recept je další rychlovka, která naší domácnost zachraňuje od hladovění, když nemám čas stát u plotny. V současné době dávám přednost jídlům, které hodím do hrnce, do trouby a nemusím se o ně nějakou dobu starat a během přípravy se můžu věnovat dalším věcem, které je potřeba udělat. Tahle jednoduchá příprava však neznamená, že jídlo nebude dobré. Naopak, tohle pečené koleno je lahodné a opravdová pochoutka.
Co budeme potřebovat?
  • vepřové koleno
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička libečku
  • 0,5l piva
  • 1/2 lžičky sušené petrželky
  • špetka rozmarýnu
Postup:
  1. Vepřové koleno povaříme ve větším hrnci přibližně hodinu. Mělo by být pokud možno celé pod vodou.
  2. Poté koleno přendáme do pekáče, přidáme pepř, sůl, majoránku, libeček, petržel, rozmarýn, česnek nakrájený na malé kousky a podlijeme 0,5l piva.
  3. Dáme péct na 180°C na 60 minut.
  4. Během pečení koleno poléváme a asi v půlce pečení koleno na pár místech propíchneme nožem, aby krásně pustilo šťávu a hezky se propeklo.
Co říkáte, je to jednoduché? Ano je. A já pevně věřím, že tohle jídlo velmi ocení zvláště mužská část domácnosti.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!