Poslední dobou obědy zanedbávám, ačkoli nerada a tak se snažím mít teplou alespoň večeři. Protože však není dobré přejídat se na večer knedlíky a jinými pochutinami české kuchyně, tak jsem se rozhodla, řešit večeře hustou polévkou. A co jiného dát do polévky než letošní houbovou úrodu?
Co budeme potřebovat?
- 3 střední brambory
- 2 hrsti sušených hříbků
- 1/2 sáčku mražené zeleniny pod svíčkovou
- sůl
- pepř
- majoránka
- 3 stroužky česneku
- 3 hrsti čočky
- 1l vody
Postup:
- Do hrnce s vodou dáme vařit na kostičky nakrájené brambory a propranou čočku, dokud nejsou brambory měkké, což trvá asi 30 minut.
- Pak přidáme hříbky, mraženou zeleninu a povaříme dalších 10 minut.
- V tuto chvíli by již měla být měkká i čočka, pokud ne, ještě chvíli povařte.
- Nyní přidejte asi 1/2 až lžičku soli, špetku pepře a lžičku majoránky.
- Povařte 5 minut.
- Přidejte prolisovaný česnek, 2 minuty povařte a polévku ochutnejte. V případě potřeby dosolte. Pokud by byla polévka na vás příliš hustá, nařeďte ji trochou vody.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!