úterý 27. listopadu 2012

Kuřecí v nivové omáčce

Nivu často nekupuji, a to pro to, že ačkoli si na ni pochutnám, tak jíst ji třeba jednou týdně by se mi zprotivilo. Ale protože jsem ji delší dobu neměla, tak jsem po ní při  nákupu sáhla a uvařila si své další oblíbené jídlo právě s tímto sýrem.


Co budeme potřebovat?
  • 2 kuřecí prsní řízky
  • 2 kelímky smetany - cca 400 - 500ml dle gramáže kelímků
  • 2 lžíce hořčice
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 20dkg Nivy
  • 2 lžíce oleje
Postup:
  1. Kuřecí maso si nakrájíme na menší kousky, asi 1x1cm.
  2. K masu přidáme sůl, pepř a hořčici. 
  3. Promícháme a necháme alespoň půl hodiny odležet.
  4. Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm restujeme přibližně 10 minut dozlatova.
  5. Pak si maso dáme bokem.
  6. Do pánvi, kde jsme smažili maso si nalijeme smetanu, zahřejeme ji a pak přidáme nastrouhanou, nebo na opravdu malé kousky nalámanou Nivu. Čím menší kousky, tím lépe a rychleji se rozpustí.
  7. Za občasného míchání docílíme úplného rozpuštění nivy.
  8. Pak do omáčky opět vrátíme maso a asi 3 minuty prohříváme.
Jako přílohu doporučuji těstoviny. Pokud se vám podaří Nivu dát opravdu na malé kousky, tak je jídlo rychlé a nenáročné. Někoho může potrápit právě rozpouštění sýra.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!