Před nedávnem jste mohli všude v obchodech vidět kachny v akci a ochutnat je snad v každé restauraci. A tak jsem se nechala inspirovat pro dnešní recept právě kachnou, jen jsem ji vyměnila za kuře. Musím říct, že mi to moc chutnalo a beru to jako takovou levnější variantu něčeho moc dobrého a oblíbeného. A protože u nás doma mají všichni rádi stehýnka, padla volba právě na ně.
Co budeme potřebovat?
- 4 kuřecí čtvrtky
- 1 balení červeného zelí
- cukr
- 2 červená jablka
- 1 cibule
- olej
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- kmín
Postup:
- Kuřecí čtvrtky si omyjeme osušíme a vložíme do pekáčku. Posypeme je solí, pepřem a kmínem. Od každého koření asi 0,5 - 1 polévková lžíce.
- Pak na maso dáme na kousky nakrájené jablka a na proužky nakrájenou cibuli.
- Podlijeme asi 2dcl vody a dáme péct na 180°C.
- Po 30 minutách každou čtvrtku na pár místech propíchneme špičkou nože, aby vytekla šťáva a pečeme ještě dalších 30 minut, během kterých kuře poléváme.
- Během pečení si povaříme zelí asi ve 3dcl vody, kterou necháme úplně vyvařit. Přibližně půl hodiny.
- Přidáme asi 2 lžíce cukru, podle chuti.
- Na pánvi si rozpálíme asi 2 lžíce oleje a přidáme 1 lžíce hladké mouky. Hotovou jíškou zahustíme zelí a ještě asi 5 minut provaříme.
Kačena to není, ale i tak si pochutnáte.
Petra
DOBROTA Díky
OdpovědětVymazatJsem ráda, že chutnalo!
Vymazat