pondělí 26. listopadu 2012

Kuře á la kachna

Před nedávnem jste mohli všude v obchodech vidět kachny v akci a ochutnat je snad v každé restauraci. A tak jsem se nechala inspirovat pro dnešní recept právě kachnou, jen jsem ji vyměnila za kuře. Musím říct, že mi to moc chutnalo a beru to jako takovou levnější variantu něčeho moc dobrého a oblíbeného. A protože u nás doma mají všichni rádi stehýnka, padla volba právě na ně.


Co budeme potřebovat?
  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 1 balení červeného zelí
  • cukr
  • 2 červená jablka
  • 1 cibule
  • olej
  • hladká mouka
  • sůl
  • pepř
  • kmín
Postup:
  1. Kuřecí čtvrtky si omyjeme osušíme a vložíme do pekáčku. Posypeme je solí, pepřem a kmínem. Od každého koření asi 0,5 - 1 polévková lžíce.
  2. Pak na maso dáme na kousky nakrájené jablka a na proužky nakrájenou cibuli.
  3. Podlijeme asi 2dcl vody a dáme péct na 180°C. 
  4. Po 30 minutách každou čtvrtku na pár místech propíchneme špičkou nože, aby vytekla šťáva a pečeme ještě dalších 30 minut, během kterých kuře poléváme.
  5. Během pečení si povaříme zelí asi ve 3dcl vody, kterou necháme úplně vyvařit.  Přibližně půl hodiny.
  6. Přidáme asi 2 lžíce cukru, podle chuti.
  7. Na pánvi si rozpálíme asi 2 lžíce oleje a přidáme 1 lžíce hladké mouky. Hotovou jíškou zahustíme zelí a ještě asi 5 minut provaříme.
Pečené kuře podáváme se zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Kačena to není, ale i tak si pochutnáte.
Petra

2 komentáře:

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!