pátek 27. července 2012

Vepřová pečeně s barbecue omáčkou

Krásný a slunečný den vám přeji,
jelikož jsem vám včera zveřejnila recept na osvěžující nápoj, který vám doufám bude chutnat, tak dnes vám opět naplním žaludky nějakým dobrým masíčkem.


Co budeme potřebovat?
  •  vepřová pečeně vcelku (množství podle počtu strávníků)
  • 2 - 3 lžíce barbecue omáčky
  • 1 lžička tymiánu
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 1dcl vody
Postup: 
  1. Maso si omyjeme, osušíme a vrchní část nakrojíme do tvaru mřížky, jako když krájíte kůži na bůčku.
  2. Takto připravenou pečeni posypeme solí, pepřem, tymiánem, pokapeme olejem, potřeme barbecue omáčkou a podlejeme vodou.
  3. Pečeme při 160°C přibližně 90 minut (dobu si upravte podle velikosti masa). Během pečení poléváme a případně doplníme vodu, což u mě nebyl třeba.
Doporučuji podávat s bramborami šťouchanými, nebo uvařenými ve slupce, které můžete krásně polít výpekem.
Pokud budete mít výpeku dost, můžete jej zahustit.
Dobrou chuť!
Petra 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!