pátek 13. července 2012

Hovězí maso v mrkvi

Ačkoli miluji dušenou mrkev s hovězím masem a přes tuto kombinaci "nejede vlak", tak jsem se rozhodla ochutnat i trochu jiný recept právě s mrkví a hovězím. Doufám, že vám bude chutnat stejně jako mě. Ikdyž popravdě, není nad dušenou mrkev :-)
Co budeme potřebovat?
  • 500g hovězího předního
  • 1 velká cibule
  • 3 velké mrkve 
  • 2 - 3 bobkové listy (podle velikosti)
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • špetka soli + na dochucení
  • mletý pepř
  • 1 - 2 lžičky cukru
Postup:
  1. Veškeré ingredience vložíme do tlakového hrnce, zalijeme vodou tak aby bylo maso ponořené (kdo nemá tlakový hrnec /papiňák/, může použít normální, doba vaření však bude delší). Vaříme přibližně hodinu. 
  2. Pokud je maso měkké tak obsah hrnce scedíme. Vyjmeme bobkové listy, pepř a nové koření. Mrkev a cibuli rozmixujeme do husté kaše, kterou mírně poředíme vývarem - cca 2dcl, tak aby zůstala kašovitá hmota.
  3.  Kaši dochutíme solí a pepřem a 1 - 2 lžičky cukru pokud se vám bude zdát kaše málo sladká. Maso nakrájíme na kousky a promícháme s mrkvovou kaší.
K tomuto výbornému jídlu doporučuji jako přílohu rýži.
Dobrou chuť!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!