Co budeme potřebovat?
- čokoláda na vaření
- čerstvé lístky (máta, dub, buk, meduňka, javor...meze se nekladou)
- štětec
- Čokoládu si necháme rozpustit ve vodní lázní.
- Lístečky si očistíme a pomoci štětce je potřeme tenkou vrstvou čokolády. Necháme zaschnout.
- Po zaschnutí lístečky potřeme trochu silnější vrstvou čokolády - asi 1mm a opět necháme zaschnout.
- Nakonec opatrně živé lístky oddělíme od čokolády.
Čokoládové lístky necháme zasychat při pokojové teplotě. Ačkoli to bude trvat déle, než kdyby jste je dali do ledničky, tak věřte, že to stojí za to. Živé lístky půjdou lépe oddělat a čokoládové lístky se vám při manipulaci nebudou lámat a roztékat v rukou.
Přeji vám krásnou neděli!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!