Co budeme potřebovat? (na 1 porci)
- 100g mletého hovězího masa
- špetka soli
- špetka pepře
- špetka sladké mleté papriky
- 2 lžíce čerstvého bylinkového sýra (já použila cottage a nasekala jsem do něj petržel a pažitku)
- 2 cherry rajčata
- 1 lžíce nadrobno nasekané cibulky
- olej
- bylinky na ozdobu
- 2 - 3 plátky slaniny
- Mleté maso smícháme se solí, pepřem, paprikou a 1 lžící sýra a utvoříme karbanátek. Kolem jeho okrajů obalíme 1 - 2 plátky slaniny a upevníme párátkem, aby se nám slanina nerozjela.
- Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje, na kterém dozlatova osmažíme cibulku, kterou pak vyndáme.
- Na pánev přilijeme opět lžíci oleje a osmažíme karbanátek z každé strany tak 5 minut.
- Pak karbanátek vytáhneme a osmažíme zbylou slaninu dokřupava a krátce ohřejeme osolená a opepřená cherry rajčata.
Karbanátek na talíři ozdobíme cherry rajčátky, chipsem slaniny a zbylou lžící čerstvého bylinkového sýra.
Nejlépe karbanátek chutná s bramborovou kaší.
Dobrou chuť!
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!