Co budeme potřebovat?
- 250g anglické slaniny
- 1 malá cibule (nemusí být)
- 1 lžíce oleje
- 250g bryndzy
- 1 malý kelímek zakysané smetany
- 750g oloupaných brambor (asi 3 velké)
- 150g polohrubé mouky
- 150g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- Oloupané brambory si nastrouháme na jemno, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl a hladkou mouku.
- Hladkou mouku přidáváme opatrně, těsto by se mělo oddělit od mísy a přitom by mělo být lehce lepivé a lehké.
- Dáme si vařit vodu ve větším hrnci. Než se nám voda uvaří, těsto si odpočine a my můžeme na pánvičce s olejem vyškvařit nadrobno nakrájenou cibulku a na kousky nakrájenou slaninu.
- Také si v misce smícháme zakysanou smetanu s bryndzou.
- Těsto přes speciální sýto na halušky protlačíme do vařící vody a necháme krátce povařit - než vyplavou na hladinu, pak jsou hotové. Kdo nemá sýto, může nožíkem odkrajovat malé nočky přímo z prkýnka.
- Hotové halušky scedíme a propláchneme studenou vodou.
Kdo by chtěl, může vše smíchat v míse a pak teprve podávat.
Doufám, že vám bude chutnat stejně jako mě.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!