Dnes si dáme opět něco zdravého a něco co bude vždy zcela podle vaší chuti a vždy originál. Přitom je jídlo vynikající, návštěva ho ocení a vy u plotny nestrávíte celé hodiny.
Co budeme potřebovat?
- 250g balení mražených krevetek
- 1/4 kostky másla
- 3dcl bílého vína
- bylinky dle vlastní chuti (šalvěj, petržel, libeček...)
- 2 - 3 stroužky prolisovaného česneku
- sůl
- citrón
- Ve 2dcl bílého vína si povaříme asi 10 minut rozmražené krevetky a poté je několikrát propláchneme.
- Rozpálíme si pánev, na kterou dáme uvařené krevety a máslo, které jsme si udělali den předem. Máslo uděláme tak, že utřeme 1/4 kostky másla, bylinky dle vlastní chuti, prolisovaný česnek a špetka až dvě soli. Zabalíme do alobalu, vytvarujeme do válečku a necháme v lednici.
- Krevety s máslem smažíme asi 5 - 8 minut a podle chuti dosolíme.
- Přilijeme 1dcl vína a zredukujeme.
- Nakonec přistrouháme citrónovou kůru.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!