Slíbila jsem vám recept na pořádný kus masa a tady je. A co by to bylo za maso bez mého oblíbeného zelí. Recept je kupodivu lehčí a rychlejší, než se na první pohled může zdát, takže ho určitě vyzkoušejte.
Co budeme potřebovat?
- 2 hrsti sušených hub
- 1 větší cibule
- 1 lžíce sádla
- 200 g slaniny
- 200 g kysaného zelí
- 1 lžíce strouhaného křenu
- 2 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- 500 g vepřové kýty
- hladká mouka
- 300 ml hovězího vývaru
Postup:
- Sušené houby dáme do misky a spaříme je horkou vodou.
- Po 10 minutách scedíme a necháme okapat
- Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na sádle spolu s nadrobno nakrájenou slaninou.
- Přidáme propláchnuté zelí, které si případně překrájíme na menší kousky, křen, polovinu hub a utřený česnek.
- Za stálého míchání opékáme asi 5 minut.
- Poté směs osolíme a opepříme .
- Z vepřové kýty nakrájíme plátky, naklepeme a osolíme.
- Na každý plátek dáme část směsi, zabalíme, spíchneme párátkem a obalíme v mouce.
- Řízky vyskládáme do sádlem vymaštěného pekáče a při 170 °C asi 40 minut pečeme.
- Řízky vyndáme z pekáčku, výpek zaprášíme moukou, krátce osmažíme, zalijeme vývarem a povaříme do mírného zhoustnutí.
- Nakonec přidáme zbylé houby a dochutíme soli a pepřem.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!