čtvrtek 27. prosince 2012

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Sýrových omáček není nikdy dost a už vůbec ne, pokud si k nim dáte například těstoviny nebo bramborové noky. A tak si dnes dáme další variantu. Jídlo je rychlé a jednoduché a opravdu vynikající. Jen to nebude asi nic pro ty, kteří neholdují aromatickým sýrům.


Co budeme potřebovat?
  • 400 g bramborových noků
  • 5 jarních cibulek
  • 100 g sýru s modrou plísní (například Gorgonzola)
  • 250 g mascarpone
  • 225 g špenátu
  • sůl
Postup:
  1. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a uvaříme v ní noky podle návodu na obalu.
  2. Mezitím si nadrobno nakrájíme jarní cibulku a nadrobíme si sýr.
  3. Mascarpone vyklopíme do větší a širší pánve, přidáme cibulku, sýr a necháme na středním plameni rozpustit.
  4. Přidáme špenát a prohřejeme.
  5. Nakonec vmícháme okapané uvařené noky.
  6. Podle chuti dosolíme. 
Nechte si chutnat!
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!