Sýrových omáček není nikdy dost a už vůbec ne, pokud si k nim dáte například těstoviny nebo bramborové noky. A tak si dnes dáme další variantu. Jídlo je rychlé a jednoduché a opravdu vynikající. Jen to nebude asi nic pro ty, kteří neholdují aromatickým sýrům.
Co budeme potřebovat?
- 400 g bramborových noků
- 5 jarních cibulek
- 100 g sýru s modrou plísní (například Gorgonzola)
- 250 g mascarpone
- 225 g špenátu
- sůl
- Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a uvaříme v ní noky podle návodu na obalu.
- Mezitím si nadrobno nakrájíme jarní cibulku a nadrobíme si sýr.
- Mascarpone vyklopíme do větší a širší pánve, přidáme cibulku, sýr a necháme na středním plameni rozpustit.
- Přidáme špenát a prohřejeme.
- Nakonec vmícháme okapané uvařené noky.
- Podle chuti dosolíme.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!