neděle 16. prosince 2012

Carpaccio z červené řepy

Dnes si dáme něco zdravějšího a opravdu bohatého na vitamíny, což se v chladných dnech hodí, jako prevence proti onemocnění. Přeci jen, kdo by chtěl Vánoce trávit s rýmou, teplotou a bolavými svaly. A tak si dopřejte tuhle vitamínovou bombu, která nejen dobře chutná, ale také vypadá.



Co budeme potřebovat?
  • velké syrové červené řepy
  • 100 g měkkého kozího sýru rozdrobeného
  • velká hrst rukoly
  • ½–1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 menší lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 2 lžíce balzamikového octa

Postup:
  1. Řepy dáme do vody a vaříme je 45 minut,aby zcela změkly. 
  2. Vyjmeme je, necháme zchladnout, oloupeme a ostrým nožem je nakrájíme na tenké plátky.
  3. Rozdělíme je na talíř, posypeme kozím sýrem a rukolou. 
  4. Nakonec pokapeme lehce dresingem, který si vytvoříme šleháním hořčice, citrónové šťávy a balzamika. 
Lehké a výborné jídlo, kterého si můžete dopřát kolik jen chcete.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!