sobota 5. ledna 2013

Vepřové medailonky s olivami

Nejdříve bych vám chtěla popřát krásný rok 2013! Doufám, že se vám vše vydaří a taky, že budete nadále navštěvovat tyto stránky a hledat inspiraci do své kuchyně. A teď už se pustíme na recept. Dnes vás čeká rychle uvařené jídlo, které vás však chutí naprosto nadchne.


Co budeme potřebovat?
  • 400 g vepřových medailonků
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 3 lžíce olivového oleje 
  • sůl
  • pepř
  • velká hrst bazalky, nebo 1 lžíce sušené
  • 3 lžíce balzamikového octa 
  • 2 plné hrsti zelených oliv
  • 1 lžička Dijonské hořčice
Postup:
  1. Ve větší míse našleháme olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek. 
  2. Medailonky z obou stran osolíme a opepříme.
  3. Dáme je do mísy a obalíme marinádou. 
  4. Necháme alespoň půl hodiny odležet.
  5. Pánev rozpálíme a dáme na ni maso.
  6. Marinádu necháme zatím v misce.
  7. Maso opékáme asi 4 minuty z každé strany.
  8. Marinádu vlijeme do pánce, přidáme olivy a 2 minuty opékáme.
  9. Pak vmícháme bazalku a prohřejeme.
Maso je výborné s bramborami i těstovinami, záleží na vás, čemu dáte přednost. My si zvolili bramborové pusinky.
Petra

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!