Nejdříve bych vám chtěla popřát krásný rok 2013! Doufám, že se vám vše vydaří a taky, že budete nadále navštěvovat tyto stránky a hledat inspiraci do své kuchyně. A teď už se pustíme na recept. Dnes vás čeká rychle uvařené jídlo, které vás však chutí naprosto nadchne.
Co budeme potřebovat?
- 400 g vepřových medailonků
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- velká hrst bazalky, nebo 1 lžíce sušené
- 3 lžíce balzamikového octa
- 2 plné hrsti zelených oliv
- 1 lžička Dijonské hořčice
- Ve větší míse našleháme olivový olej, balzamikový ocet, hořčici a česnek.
- Medailonky z obou stran osolíme a opepříme.
- Dáme je do mísy a obalíme marinádou.
- Necháme alespoň půl hodiny odležet.
- Pánev rozpálíme a dáme na ni maso.
- Marinádu necháme zatím v misce.
- Maso opékáme asi 4 minuty z každé strany.
- Marinádu vlijeme do pánce, přidáme olivy a 2 minuty opékáme.
- Pak vmícháme bazalku a prohřejeme.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!