Svůj blog o vaření poslední dobou trochu zanedbávám. Není to tím, že bych nevařila, nebo neměla čas, ale to šero venku mi nedovoluje fotit hotové jídlo, které prostě pod oranžovou žárovkou vypadá příšerně. O víkendu jsem se ale kousla, nachystala pár receptů a ty vám budu postupně během týdne zveřejňovat. Jen tedy nevím, kdo to bude jíst :-) A dnes, protože je neděle, si dáme opět něco sladkého na zub.
těsto:
- 110g změklého másla
- 200g moučkového cukru
- 2 vejce
- 185g hladké mouky
- 1 a 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 165ml mléka
- 1 smetana ke šlehání
- 4 lžíce cukru
- 100g smetanového sýru
- 4 lžíce smetany
- 4 - 6 kostiček kvalitní hořké čokolády
- barevné cukrářské zdobení
- Troubu předehřejeme na 160°C a muffinovou formu si vyložíme papírovými košíčky.
- Máslo a cukr krátce vyšleháme (pozor lítá to všude kolem).
- Přidáme jedno vejce, promixujeme, přidáme druhé vejce a opět promixujeme.
- V druhé míse si smícháme prosátou mouku a prášek do pečiva.
- Za pomalého mixování přidáváme k máslovému krému postupně a střídavě mouku s práškem do pečiva a mléko.
- Těsto rozdělíme do papírových košíčků a pečeme 15 - 17 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.
- Metličky, kterými budeme připravovat krém a mísu, ve které budeme mixovat, si dáme na půl hodiny vychladit do ledničky.
- Smetanový sýr vytáhneme z ledničky a necháme půl hodiny ležet na lince při pokojové teplotě.
- Smetanu ke šlehání dáme do vychlazené mísy a vyšleháme ji s polovinou cukru vychlazenými metličkami. Pak přidáme po malých dávkách smetanový sýr a zbytek cukru. Opět vyšleháme a dáme odležet do lednice.
- Ve vodní lázni zahřejeme smetanu. Pak přidáme kostičky čokolády a rozmícháme dohladka.
- Nyní si ozdobíme muffiny smetanovým krémem, čokoládovou polevou a posypeme cukrářským zdobením.
- Před podáváním necháme zatuhnout.
Petra
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji mockrát za Vaše komentáře, které mi dělají velkou radost!